8 december 2021

360 graden video

2 min read
360 graden video

Een product optimaal promoten? Ga om deze 4 redenen voor 360 graden video’s

Wanneer je als ondernemer zijnde een bepaald product hebt dat moeilijk goed te fotograferen is óf dat je simpelweg extra onder de aandacht wenst te brengen, dan zou je dit bij uitstek kunnen doen via een 360 graden video. Hieronder lees je welke vier grote voordelen een dergelijke video teweeg kan brengen.

Stimuleren van beleving

De consument van tegenwoordig is meer dan ooit op zoek naar bijzondere belevenissen en ervaringen. Deze consumenten zijn met levensechte 360 graden video’s dan ook veel beter te overtuigen een bepaald product te kopen dan met reguliere foto’s. Een dergelijke beleving komt natuurlijk nog beter uit de verf als je dit combineert met zakelijke doch aantrekkelijke informatie voor de consument.

Betrouwbare informatie

Als je een echt goede 360 graden video neerzet, dan kan je klant er ook daadwerkelijk van op aan: deze video toont je een product dat echt bestaat en er precies zo uitziet als in de video. De consument zal voelen dat de kans op misleiding hierbij nihil is.

Gunstig voor vindbaarheid

Een video maakt deel uit van de content marketing van je bedrijf, dus een 360 graden video ook. Interessant is hierbij dat de grote bekende online zoekmachines en ook de machtige social media platformen dergelijke content doorgaans goed weten te waarderen. Met dit soort video’s is de kans dan ook groot dat je hoger in de ranking zult komen en/of dat de algoritmen ervoor zorgen dat je sneller en beter gevonden wordt.

360 graden video

Onderscheidend

Een 360 graden video is misschien wel de best mogelijke manier om een product te tonen. Als je hiervoor kiest, dan is de kans dan ook zeer groot dat je je met je bedrijf hiermee onderscheidt ten opzichte van je concurrenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *