8 december 2021

Benut je tijd beter via timemanagement tips

3 min read

Tijd is iets dat je kunt benutten en verspillen. Dankzij de kloktijd die je overal tegenkomt en kunt controleren, is er altijd sprake van een bepaalde hoeveelheid tijd die je tot je beschikking hebt. Als de trein om 17:00 uur vertrekt en het is 16:00, dan heb je precies een uur de tijd om de trein te halen. Op het moment dat je binnen 5 minuten op het station kunt zijn, dan heb je alle tijd. Maar als je wacht met vertrekken tot het 16:55 uur is, dan maak je het jezelf erg moeilijk. In het eerste geval heb je veel tijd tot je beschikking en in het laatste geval heel weinig. Iemand in de laatste categorie zou dan ook baat kunnen hebben bij een paar timemanagement tips. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de hoeveelheid tijd heel erg context gevoelig is. Een uur of 5 minuten is nooit zonder meer veel of weinig tijd. De context waarin je je bevindt bepaalt dus voor een groot deel of je veel of weinig tijd tot je beschikking hebt. Maar je speelt zelf ook een grote rol als het gaat om veel of weinig tijd tot je beschikking hebben. Zoals het bovenstaande voorbeeld laat zien kan iemand in eerste instantie veel tijd tot zijn beschikking hebben en uiteindelijk door eigen toedoen toch te weinig tijd hebben. Uitstelgedrag, dingen voor je uitschuiven en je laten afleiden door zaken die niet belangrijk zijn, kunnen ervoor zorgen dat je vaak te weinig tijd hebt. Maar het is dan niet zo dat je per definitie niet genoeg tijd tot je beschikking hebt. Het is dan een kwestie van slechte timemanagement die ervoor zorgt dat je vaak achter de feiten aanloopt. Als je moeit hebt met het managen van je tijd en door toedoen van je eigen gedrag vaak tijd tekort komt, dan is het geen slecht idee om eens te kijken of je je voordeel kunt doen met de timemanagement tips van tijdwinst.com. Via deze timemanagement tips kun je de bekende valkuilen sneller herkennen en daardoor ook makkelijker ontwijken. Uitstelgedrag is iets waar veel mensen zich schuldig aan maken. Het begint vaak al op de middelbare schoon waar leerlingen het huiswerk heel vaak tot het laatste moment uitstellen. Daardoor hebben ze het zondag heel druk. Vaak is het ook juiste de gedachte dat je genoeg tijd hebt, dat je dingen uitstelt. Als je een week de tijd hebt, dan kan het morgen immers ook nog wel. Maar zulk gedrag zorgt er voor dat je uiteindelijk tijd tekort komt. timemanagement tips zijn dan ook nuttig om dit soort valkuilen te herkennen. 

Kijk op timemanagement.nl voor nuttige timemanagement tips

timemanagement tips zijn vaak voldoende om je weer op scherp te zetten. Als je weet wat je moet doen en wat je vooral niet moet doen, dan ben je al een heel eind. Maar als je het echt grondig wilt aanpakken, dan kun je bij tijdwinst.com ook een timemanagement cursus volgen. Je leest meer over de cursus en de timemanagement tips op timemanagement.nl

De cursussen van tijwinst.com

Zoals gezegd kun je bij tijdwinst.com ook een volledige cursus timemanagement volgen. Maar dat is niet de enige cursus die je kunt volgen. Zo kun je ook tij tijdwinst.com terecht voor: 

  • Cursus feedback geven
  • Gesprekstechnieken training
  • Assertiviteitstraining

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *