24 januari 2022

Is een workshop stressmanagement iets voor jou?

3 min read

Iedereen ervaart in zijn of haar leven wel eens stress en dat is niet per definitie verkeerd. Maar een workshop stressmanagement is wel een aanrader op het moment dat de stresslevels te hoog worden of veel te lang aanblijven. Dit kan jouw leven namelijk in negatieve zijn sterk beïnvloeden en het heeft een negatief effect op jouw kwaliteit van leven. Een workshop stressmanagement leert jou technieken aan om hiermee om te gaan, zodat je zelf het stressniveau weer wat naar beneden kunt brengen. In onze drukke samenleving lopen we allemaal al snel het risico dat onze stresslevels te hoog worden, het is dus eigenlijk voor iedereen een aanrader om een dergelijke cursus te volgen.

Belang workshop stressmanagement

In principe is stress een gezond fenomeen, als we dit ervaren worden er bepaalde processen in ons lichaam in werking gezet die ons helpen om met de stressvolle situatie om te gaan. Er wordt bijvoorbeeld meer adrenaline aangemaakt. Een workshop stressmanagement richt zich daar dan ook niet op, af en toe een beetje stress ervaren kan geen kwaad. Maar dit kan wel kwaad als het te lang duurt. Je lichaam blijft dan als het ware in een overlevingsstand staan en uiteindelijk is dat slecht voor je fysieke en mentale gezondheid. Je kunt dan te maken krijgen met overspannenheid of een burn out. Een workshop stressmanagement kan jou helpen om dit te voorkomen. En dat is belangrijk, want ben je overspannen of kom je in een burn out, dan kom je hier niet zomaar meer vanaf. Het herstelproces duurt vaak lang en mensen die dit eenmaal meegemaakt hebben komen hier vaak ook sneller weer in terecht. Je wilt dus het liefste voorkomen dat je hiermee te maken krijgt, ook omdat het gewoon erg onprettig is als je stressniveau te lang te hoog ligt. Je wordt daar vaak geen gezelliger persoon van. Volg daarom dus een workshop stressmanagement!

Wat leer je?

Omgaan met stress is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, daarom leer je in een workshop stressmanagement technieken aan die je in kunt zetten op het moment dat jij voelt dat je stresslevel te hoog wordt. In de training van Job Education volg je verschillende stappen:

  • ontdekken waar jouw stress vandaan komt
  • de verschillende methoden en technieken bekijken die kunnen helpen om het stressniveau weer naar beneden te helpen
  • ontdekken welke techniek het beste bij jou past

Niet voor iedereen zal dezelfde methode werken, we zitten immers allemaal anders in elkaar en ook zien onze levens er anders uit. In de workshop stressmanagement van Job Education wordt hier rekening mee gehouden, er wordt echt voor een persoonlijke aanpak gekozen. Daar heb jij immers het meeste profijt van. De technieken die je leert kun je vervolgens iedere dag in je leven toepassen. Voel je de onrust toenemen, schiet je in een kramp? Pas dan de aangeleerde technieken toe en breng zo het stresslevel weer naar beneden. Zo ga je op een gezonde manier om met stress die jij in jouw leven ervaart! Een workshop stressmanagement van Job Education is dus eigenlijk voor iedereen een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *