24 januari 2022

Meer grip op je tijd dankzij een training time management

3 min read

Het is niet altijd even makkelijk om grip te houden op de tijd die je hebt. Tijd kan zomaar door je vingers glippen en voor je het weet loop je achter de feiten aan. Daar waar je een moment geleden nog genoeg tijd had, is alle tijd een moment later als sneeuw voor de zon verdwenen. Hoe vaak komt het niet voor dat je op de klok kijkt na wat voor je gevoel een uurtje werk is en je ontdekt dat er al 3 uren voorbij zijn? Het probleem met de tijd is dat deze voor je gevoel langzaam en snel kan verlopen. Een uur is gewoon een uur en heeft onder alle omstandigheden 60 minuten. Maar als je haast hebt en tijdens een race tegen die klok een taak probeert af te krijgen, dan vliegt dat uur voorbij. Maar als je taak al af hebt en eigenlijk alleen nog maar zit te wachten tot je de werkdag voorbij is, dan duurt zo’n uur tergend lang. Om efficiënt je tijd in te delen en te benutten, heb je dus kennis nodig over de hoeveelheid tijd die je per taak kwijt bent. Als je precies weet dat taak X een uur van je tijd kost en taak Y 2 uur, dan kun je in de agenda in totaal 3 uur reserveren voor beide taken. Maar de werkelijkheid is zelden zo zwart wit. Ook al kun je een taak in 1 uur af krijgen, dat wil niet zeggen dat dat ook lukt. Via een training time management van tijdwinst.com kun je ervoor zorgen dat je meer grip krijgt op de tijd die je hebt. Als je namelijk niet voldoende grip hebt op de tijd, dan ben je eigenlijk een speelbal van het toeval. Er kan immers van alles gebeuren waardoor je toch meer tijd nodig hebt voor een taak. Er kan iets tussendoor komen, je kunt afgeleid raken, je kunt een concentratiedip hebben, et cetera. Je moet dus ook altijd rekening houden met dat soort eventualiteiten als je een planning maakt. Een training time management helpt je hierbij. Het is bijvoorbeeld beter om een realistische planning te maken in plaats van een optimistische. Het is mogelijk dat je in het geval van een optimistische planning al je deadlines op tijd haalt. Maar dat gebeurt alleen alles precies via schema verloopt. De kans dat er echter iets tussendoor komt is heel groot en dan ben je de grip meteen kwijt. Een training time management helpt je om planningen beter aan te laten sluiten op de werkelijkheid. 

Lees meer over de training time management op timemanagement.net

Indien je graag meer wilt weten over deze training time management en welke vaardigheden je zoals zult leren tijdens de training, dan kun je terecht op de website van timemanagement.net. Hier lees je meer over wat er tijdens de training time management centraal zal staan. 

Meld je aan voor de training via de website

Als je je aan wilt melden voor de training time management, dan kun je dat direct regelen via de website. Via tijdwinst.com kun je ook meer informatie vergaren over de andere cursussen die je kunt volgen zoals:

  • Cursus feedback geven
  • Cursus snellezen
  • Training gesprekstechnieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *