8 december 2021

Vacatures in de wegenbouw: dit is er allemaal te doen

2 min read
Vacatures wegenbouw

Er is gelukkig altijd best wat werk te vinden in de wegenbouw. Aan zo’n project werken bovendien veel verschillende mensen met verschillende taken. Vacatures in de wegenbouw vind je meestal niet zomaar online op een algemeen uitzendbureau. Je moet wat gerichter zoeken. 

Wegen

De functies

Wegen worden constant gebouwd en onderhouden. Daar heb je mensen voor nodig. Je kunt je wel voorstellen dat de persoon die het ontwerpt niet dezelfde capaciteiten heeft als de persoon die het plan uitvoert. Daarom heb je veel verschillende specialisaties nodig op een plek. Een aantal van de functies binnen de wegenbouw zijn:

  • projectleider
  • ontwerper
  • uitvoerder

Dit zijn misschien wel de drie belangrijkste functies in de wegenbouw. Je hebt ze namelijk allemaal nodig om tot het beste resultaat te komen. Zonder ontwerp kom je nergens maar iemand moet het uitvoeren en alles in goede banen leiden. Je hebt elkaar dus keihard nodig. 

Wegennetwerk

De basisopleiding

Een opleiding tot wegenbouwer is toegankelijk voor iedereen. Je kunt namelijk al beginnen bij niveau 1. Je kunt steeds verder gaan en zelfs door tot niveau 4. De opleiding is een BBL opleiding, wat inhoudt dat je werkt en leert tegelijk. 4 dagen in de week werk je bij je werkgever en 1 dag in de week leer je de theorie op een ROC.

Het voordeel van een opleiding als deze is, is dat je geld verdient terwijl je studeert. Als je interesse hebt in de wegenbouw, kun je gelijk beginnen met leren, je diploma halen én geld verdienen. Veel mensen vinden dit een prettige manier om te werken omdat je immers toch ondertussen ook je huur moet betalen. Zeker als je geen 18 jaar meer bent dan is dit een goede optie voor ieder persoon die zich alsnog wil laten scholen of omscholen.